Διοικητικό Συμβούλιο 2019

Διοικητικό Συμβούλιο 2019-2021

Πρόεδρος : Νταλιακούρας Τίμος

Αντιπρόεδρος: Παπανικολάου Γεώργιος

Γεν. Γραμματέας: Λεκάκη Βασιλική

Ταμίας: Νταούρου Παρασκευή

Ειδ. Γραμματέας: Μίχου Μαρία

Μέλη: Πάνου Αθηνά


Τρίτη 5 Απριλίου 2011

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ  2ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
ΟΔΥΣΣΕΩΣ ΚΑΙ ΧΑΛΚΙΔΟΣ,  12133 ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

Περιστέρι 05-04.2011

 ΠΡΟΣ: Αντιδήμαρχο για θέματα Παιδείας κ. Αρβανίτη Θεόδωρο
ΚΟΙΝ: Δήμαρχο Περιστερίου κ. Ανδρέα Παχατουρίδη

Αξιότιμε κε Αντιδήμαρχε

Θέλουμε πριν από όλα, να σας ευχηθούμε καλή επιτυχία στην νέα σας θητεία , και ιδιαίτερα αυτή την περίοδο των μεγάλων ανακατατάξεων και αλλαγών στην παιδεία. Αν και γνωρίζουμε ότι λόγω αυτών των μεγάλων αλλαγών, οι υποχρεώσεις σας είναι ιδιαίτερα αυξημένες, επιτρέψτε μας να σας εκθέσουμε με λίγα λόγια τα προβλήματα του σχολείου μας , και είμαστε σίγουροι ότι θα κάνετε ότι καλύτερο μπορείτε για την επίλυσή τους.

Μας προξένησε εντύπωση, όταν με την ανάληψη των καθηκόντων μας σαν νέο Δ.Σ. του συλλόγου, διαπιστώσαμε, πως τα προβλήματα τα οποία υπάρχουν, δεν είναι σημερινά, αλλά είναι τα ίδια τα τελευταία χρόνια, κατά τα οποία (χρόνια) έχουν λυθεί κάποια από αυτά αλλά τα κυριότερα παραμένουν. Για τα προβλήματα αυτά, τα προηγούμενα Δ.Σ. του συλλόγου μας, είχαν ενημερώσει υπεύθυνα τον Δήμο μας, και εσάς προσωπικά με κοινοποίηση και στον δήμαρχο κο Παχατουρίδη (11/3/2009, αρ. πρωτ 10336).

Πιστεύουμε ότι η καλύτερη επιλογή θα ήταν το σχολικό μας συγκρότημα (στο οποίο συστεγάζονται το 2ο γυμνάσιο, το 2ο λύκειο και το ΙΕΚ) να ελεγχθεί από την τεχνική υπηρεσία του δήμου μας, ώστε να έχουμε μια πλήρη εικόνα των προβλημάτων.

Τα εμφανή προβλήματα τα οποία έχουμε εντοπίσει (και για τα οποία σας επισυνάπτουμε σχετικές φωτογραφίες ) είναι τα εξής:

1. Οι σκάλες χρειάζονται επιδιόρθωση σε αρκετά σημεία τους. Επίσης απαιτούνται και αντιολισθητικές ταινίες γιατί συμβαίνουν συχνά ατυχήματα.(εικ.1,2)

2. Ο τοίχος του 2ο ορόφου, έχει σοβαρή διάβρωση λόγω υγρασίας, και φεύγουν κομμάτια σοβά. Χρειάζεται επιδιόρθωση και τοπικό βάψιμο. (εικ.3)

3. Στο προαύλιο του γυμνασίου μας , πρέπει να τοποθετηθούν περισσότερα παγκάκια (υπάρχουν μόνο 4) αλλά άμεσα πρέπει να επισκευασθούν τα υπάρχοντα επειδή έχουν σχεδόν καταστραφεί, εγκυμονώντας κινδύνους ατυχήματος στους μαθητές. (εικ. 4)

4. Τα παρτέρια που βρίσκονται γύρω από το σχολείο, ειδικά αυτά επί της οδού Οδυσσέως, (όπως και τα φρεάτια) δεν καθαρίζονται, με αποτέλεσμα τα φύλλα από τα δένδρα, τα χορτάρια και οι ακαθαρσίες από τα πουλιά να κάνουν τον χώρο απαράδεκτο. Προτείνουμε την διαμόρφωσή τους από τις υπηρεσίες πρασίνου του δήμου μας, η τουλάχιστον να μας δοθούν τα φυτά, ώστε να γίνει η δενδροφύτευση από τους μαθητές και τους γονείς. Τα εξωτερικά κάγκελα επίσης πρέπει να βαφτούν .(εικ. 5,6,7,7α)

5. Στις 30/9/2008, με αρ. πρωτοκ. 40679,ο διευθυντής του γυμνασίου , σας είχε ζητήσει με έγγραφό του , μεταξύ των άλλων και όσα αναφέρουμε στην παρ. 1 του παρόντος, αλλά και την ανάγκη για σχολικό τροχονόμο, το οποίο επίσης σας ζητάμε και εμείς.

6. ΟΔΟΣ ΗΡΑΚΛΕΟΥΣ

Μετά από μεγάλες προσπάθειες του συλλόγου μας, και αφού είχε συμβεί ατύχημα σε μαθητές του σχολείου μας, ο δήμος τοποθέτησε όπως ζητήσαμε φανάρι επί της οδού Ηρακλέους ώστε να γίνεται ασφαλέστερη η διέλευση των μαθητών . Ο δρόμος αυτός όπως γνωρίζετε, είναι πυκνής κυκλοφορίας, διπλής κατεύθυνσης και τα αυτοκίνητα αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες. ΔΥΣΤΥΧΩΣ όμως το φανάρι αυτό δεν λειτούργησε ποτέ. Δεν γνωρίζουμε τους λόγους για τους οποίους συμβαίνει αυτό, αλλά παρακαλούμε να μεριμνήσετε ώστε να είναι άμεση η λειτουργία του φαναριού αυτού. Σας υπενθυμίζουμε ότι και στο παρελθόν, σας έχει ζητηθεί από την διεύθυνση του γυμνασίου, η μονοδρόμηση όλων των κάθετων οδών γύρω από το σχολείο συμπεριλαμβανομένης και της οδού Ηρακλέους-αρ. πρωτ. 40679, 30/9/2008. Τέλος σας ενημερώνουμε ότι η διαγράμμιση που οριοθετεί την διάβαση πεζών στον δρόμο, είναι σε λάθος σημείο (πριν από το φανάρι). Οι κάτοικοι της περιοχής, είχαν συλλέξει υπογραφές και με επιστολή τους προς την Τροχαία Περιστερίου από τις 5/12/2006 είχαν ζητήσει μεταξύ των άλλων την μονοδρόμηση της οδού Ηρακλέους καθ’ολο το μήκος της. Όπως γνωρίζετε, υπάρχουν στον δρόμο αυτό το 2ο γυμνάσιο, το 2ο λύκειο, το ΙΕΚ, το 28ο δημοτικό , γήπεδο μπάσκετ, γήπεδο ποδοσφαίρου 5Χ5, και λίγο πιο μέσα στην οδό Τρώων το 11ο δημοτικό σχολείο, σχολή χορού, παιδικός σταθμός, φροντιστήρια, κλπ).Συνολικά εκατοντάδες παιδιά χρησιμοποιούν καθημερινά τον δρόμο αυτό. (εικ.8,9)

7. ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ

Το ανοιχτό γυμναστήριο το οποίο βρίσκεται στον προαύλιο χώρο του σχολείου, παρουσιάζει τα ακόλουθα προβλήματα για τα οποία ζητούμε την ιδιαίτερη προσοχή σας.

i. Οι κερκίδες βρίσκονται ‘’έξω’’ από τον στεγασμένο χώρο του, με αποτέλεσμα ακόμη και αν ο καιρός επιτρέπει να παρακολουθεί κάποιος ένα αγώνισμα από την κερκίδα, αυτό να μην μπορεί τελικά να γίνει επειδή λόγω κατασκευής, δεν υπάρχει καλή ( η έστω είναι πολύ περιορισμένη), οπτική επαφή του αγωνιστικού χώρου με τις κερκίδες. (εικ.10)

ii. Λόγω κακής κατασκευής σχετικά με την κλίση του εδάφους, όταν βρέχει, το νερό μέσα στον στεγασμένο χώρο του γυμναστηρίου, εγκλωβίζεται και δημιουργούνται λακκούβες γεμάτες με νερό, με αποτέλεσμα, να είναι αδύνατη η χρήση του.

iii. Ο σύλλογος γονέων, ζήτησε από το γραφείο Αρχιτεκτονικών και Στατικών μελετών ‘’ΧΩΡΟΤΕΧΝΟ’’ πραγματογνωμοσύνη του χώρου του σχολείου, και στην ‘’ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΣΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ 2ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ’’ στις 11/5/2009, (η οποία είναι στην διάθεσή σας αν την ζητήσετε) αναφέρει μεταξύ των άλλων τα εξής που αφορούν το χώρο του στεγασμένου εξωτερικού γυμναστηρίου: ‘’Απαράδεκτη και επισφαλής, κατά την άποψή μας είναι η στήριξη-πάκτωση του σκέπαστρου του γυμναστηρίου. Ο τρόπος στήριξης των υποστυλωμάτων με την βάση, είναι κακότεχνος, και έξω από κάθε προδιαγραφή, ή κανονισμό, σχετικά με τις μεταλλικές κατασκευές. Στο μπετόν βάσης σε κάποιο υποστήλωμα έχει αστοχία-ρωγμή, και δεν φαίνεται να είναι βάση για στήριξη μεταλλικού υποστυλώματος αλλά περισσότερο μοιάζει με σενάζι. Δεν υπάρχουν αγκύρια η κοχλίες που να στηρίζουν τις μεταλλικές πλάκες έδρασης. Φαίνεται να έχουν ξανα επικολληθεί στο επάνω μέρος και να έχουν ηλεκτροσυγκολληθεί, πράγμα απαράδεκτο και επικίνδυνο. Πρέπει να ελεγχθεί οπωσδήποτε η στήριξη του μεταλλικού στεγάστρου-δικτυώματος, και να βεβαιώσει ο υπεύθυνος μηχανικός που παρέλαβε το έργο, για την στατική του επάρκεια’’ (εικ.11,12)

8. Στους ορόφους του κτιρίου, υπάρχουν πόρτες οι οποίες χωρίζουν τον χώρο του γυμνασίου από τον χώρο του λυκείου. Για τι πόρτες αυτές, σας παραθέτω κατά λέξη το πόρισμα του ανωτέρω τεχνικού γραφείου :

‘’ Η πόρτα του διαδρόμου που διαχωρίζει τα δύο σχολεία, είναι πρόχειρης κατασκευής και εμφάνισης, και δίνει την εντύπωση στους επισκέπτες, πως πρόκειται για πόρτα σωφρονιστικού ιδρύματος, η οποία λ.χ. διαχωρίζει την πτέρυγα Α’, από την πτέρυγα Β’. Πρόκειται για πόρτα από πλέγμα, εργοταξιακή, η οποία αντί κλειδαριάς, έχει λουκέτο, και θα πρέπει να αντικατασταθεί με πόρτα μεταλλική με κλειδαριά ανάλογη με άλλες πόρτες των αιθουσών.’’

Επιπροσθέτως παρατηρούμε ότι σε περίπτωση κινδύνου, δεν θα μπορούν οι πόρτες αυτές να λειτουργήσουν σαν οδοί διαφυγής, επειδή είναι κλειδωμένες με λουκέτο (σε μια πόρτα υπάρχουν 2 λουκέτα, ένα για κάθε πλευρά!!!). Προτείνουμε να αντικατασταθούν με τις προβλεπόμενες από τον κανονισμό, και μέχρι να γίνει αυτό, να τοποθετηθούν και από την πλευρά του γυμνασίου και από την πλευρά του λυκείου (για κάθε πόρτα) κουτί με προστατευτικό γυαλί, μέσα στο οποίο θα βρίσκεται το κλειδί. Έτσι σε περίπτωση ανάγκης, θα είναι εύκολη η διαφυγή και από τις δύο πλευρές. (εικ,13,14,15)

9. Σας αναφέρουμε , επίσης , την παρατήρηση με την οποία καταλήγει το προαναφερόμενο πόρισμα του τεχνικού γραφείου, και σας παρακαλώ , να εξετάσετε αν έχει γίνει τέτοιος έλεγχος, και αν όχι, να μας πείτε αν επιβάλλεται να γίνει:

‘’ Σας επισημαίνουμε ότι με βάση τις οδηγίες της ΟΑΣΠ, το κτίριο λόγω χρόνου κατασκευής του (προ του 1985), πρέπει να ελεγχθεί ως προς την σεισμική του τρωτότητα, στο πλαίσιο του προγράμματος των προσεισμικών ελέγχων κτιρίων, για να διαπιστωθεί αν χρήζει αντισεισμικής ενισχύσεως η όχι. Άποψή μας είναι ότι το κτίριο έχει σημεία τρωτότητας (κοντά υποστυλώματα, πιθανές διαβρώσεις οπλισμών, χρόνος κατασκευής) και άρα χρήζει προσεισμικού ελέγχου την αρμοδιότητα του οποίου έχει ο δήμος (ταχύς, οπτικός προσεισμικός έλεγχος)’’

10. Τέλος, θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε, όταν υπάρχουν μικροπροβλήματα στο σχολείο, η τεχνική υπηρεσία του δήμου μας να αξιολογεί την σοβαρότητα του κάθε θέματος και να ενεργεί ανάλογα. Ενδεικτικά σας αναφέρουμε ότι στον χώρο του σχολείου πριν περίπου 15 ημέρες, έσπασε ένα τζάμι σε παράθυρο του β’ ορόφου, και ακόμη μέχρι σήμερα δεν έχει αντικατασταθεί. Το δε υπόλοιπο τζάμι, αιωρείται σαν λαιμητόμος, με πολύ σοβαρό κίνδυνο για την ασφάλεια των παιδιών.

Εκτός από τα ανωτέρω, υπάρχουν και άλλα μικρότερης σημασίας προβλήματα, τα οποία ο σύλλογός μας φροντίζει να λύνει με τις δικές του μικρές δυνατότητες, και να μην ενοχλεί τον δήμο.( Αντισηπτικά στις αίθουσες, μικροεπισκευές κλειδαριών, κουρτίνες κλπ) Παρακαλώ να εξετάσετε τα αναφερθέντα προβλήματα, και να μας απαντήσετε σχετικά, ώστε να ενημερώσουμε και εμείς από την πλευρά μας τους γονείς που ανησυχούν. Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων γι α το ενδιαφέρον σας.



Με τιμή

Για το Δ.Σ.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                            ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Τάσος Ανδριανόπουλος                                        Αγγελική Καραχάλιου








ΕΙΚ.1

ΕΙΚ.2


ΕΙΚ.3

ΕΙΚ.4

ΕΙΚ.5

ΕΙΚ.6


ΕΙΚ.7



ΕΙΚ.7α




ΕΙΚ.8
 


ΕΙΚ.9


ΕΙΚ.10

ΕΙΚ.11

ΕΙΚ.12

ΕΙΚ.13

ΕΙΚ.14

ΕΙΚ.15


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟΘΗΚΗ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Η φωτογραφία μου
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ, ΑΤΤΙΚΗ, Greece
e-mail: syl.gon.2ou.gymn@gmail.com