Διοικητικό Συμβούλιο 2019

Διοικητικό Συμβούλιο 2019-2021

Πρόεδρος : Νταλιακούρας Τίμος

Αντιπρόεδρος: Παπανικολάου Γεώργιος

Γεν. Γραμματέας: Λεκάκη Βασιλική

Ταμίας: Νταούρου Παρασκευή

Ειδ. Γραμματέας: Μίχου Μαρία

Μέλη: Πάνου Αθηνά


Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ


                                                                                                                                                                                                                           AΡ. ΠΡΩΤΟΚ. ΛΥΚ: 4                                                                                                                                                     
 ΑΠΟ:         ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ 2ου ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ, ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ 2ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ  
ΠΡΟΣ:        ΔΗΜΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ            ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ,  Αντ/ρχο κο Λύκο Παναγ, Διεύθυνση τεχν.    Υπηρεσιών,                                        ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ,  Αντ/ρχο κο Αρβανίτη Θεόδ, Αντ/ρχο κα Τσιώτα Μαρία     

          ΚΟΙΝΟΠ:       ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ                                                 

Ο.Σ.Κ.

                                                ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

                                                ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΛΥΚΕΙΟΥ

                                                ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ Ι.Ε.Κ.ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

ΘΕΜΑ:             ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΡΑΣΙΑΣ,   ΣΤΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ  ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΚΤΙΡΙΑΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ

ΗΜΕΡ/ΝΙΑ:                1/04/2013                                              
          Αξιότιμοι κύριοι
Σας ενημερώνουμε ότι οι κάτωθι αναφερόμενοι σύλλογοι γονέων, αμέσως μόλις εξελέγησαν, και θέλοντας να λειτουργήσουν επικουρικά και στον Δήμο Περιστερίου, λόγω έλλειψης (?) προσωπικού του, ανέθεσαν σε ιδιωτικό τεχνικό γραφείο, την σύνταξη Πραγματογνωμοσύνης, σχετικά με την κατάσταση του κτιριακού συγκροτήματος του σχολείου μας. Αφορμή γι αυτή την τελευταία πρωτοβουλία, είναι το εντονότατο πρόβλημα που έχει το κτίριο, λόγω της καταστροφής, μεγάλου μέρους της μόνωσης, στην ταράτσα, με αποτέλεσμα την καταστροφή σε πολλά σημεία των επιχρισμάτων, και χρωμάτων αλλά κυρίως με αποτέλεσμα το νερό που εισέρχεται στο κτίριο, να κατεβαίνει μέσω των τοίχων 2 ορόφους πιο κάτω, και να πλημμυρίζουν με νερά οι ισόγειοι χώροι. Κατά την διαρροή όμως αυτή των νερών, το σοβαρότερο πρόβλημα είναι ότι διέρχονται και μέσα σε ηλεκτρικούς πίνακες, πρίζες, καλώδια κλπ, με αποτέλεσμα τα παιδιά μας να είναι εκτεθειμένα σε σοβαρότατο κίνδυνο ηλεκτροπληξίας. Προέκυψαν όμως και άλλα θέματα, από τον έλεγχο αυτό  τα περισσότερα εκ των οποίων  όμως σας έχουμε επανειλημμένα αναφέρει στο παρελθόν, αλλά χωρίς να έχει δοθεί λύση.

Πιο συγκεκριμένα στην πραγματονομωσύνη μεταξύ άλλων αναφέρεται:
                                                             1.               Εκτεταμένες υγρασίες σε διάφορα σημεία του κτιρίου, με βλάβη και σε δοκούς του κτιρίου που σημαίνει πολύ σοβαρό πρόβλημα στατικότητας, αλλά και μη λειτουργικό (έως ανθυγειινό) περιβάλλον διδασκαλίας (παρ. 2,3 Πραγματογνωμοσύνης)

                                                             2.               Εκτεταμένες ζημιές στην μόνωση στην ταράτσα, με αποτέλεσμα σοβαρά προβλήματα σε πολλά μέρη του κτιρίου (παρ. 3)

                                                             3.               Κατεστραμμένη εγκατάσταση αλεξικέραυνου (παρ. 4)

                                                              4.               Άκρως επικίνδυνη πρόσβαση στην ταράτσα, κατευθείαν από τις υδρορροές (παρ.5

                                                              5.              Απαιτείται άμεση αντικατάσταση των ‘’θυρών’’ (!!!)  που βρίσκονται στους   ορόφους και χωρίζουν τον χώρο Γυμνασίου και Λυκείου, με άλλες κατάλληλες (αλουμινοκατασκευές).   

                                          6.                 Απαιτείται διόρθωση των εξόδων των υδρορροών και έλεγχος για πιθανή διάβρωση των υποστυλωμάτων (παρ. 9)

                                        7.                   Βάψιμο των επιχρισμάτων στα σημεία υγρασίας (πρόβλημα εμφάνισης αλλά και υγιεινής) αλλά και σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους)

                                       8.                    ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ επισκευή του εξωτερικού γυμναστηρίου (τέντα) λόγω προβλήματος στατικότητας (βλ. επισυναπτ. Παλιότερη μελέτη)

                                      9.                     Αντισεισμικό έλεγχο- προστασία  κτιρίου

Όμως κύριοι, δεν είναι η πρώτη φορά που οι σύλλογοί μας με δικά τους έξοδα και πρωτοβουλία έχουν κάνει ανάλογες κινήσεις. Δεν είναι η πρώτη φορά που σας έχουμε  στείλει ανάλογες πρωτοκολλημένες επιστολές, για τα θέματα του σχολείου μας. Ο Δήμος όμως, (όπως και οι άλλοι εμπλεκόμενοι φορείς)  ποτέ δεν μας απάντησε γραπτώς ως ώφειλε, για να ενημερώσουμε και εμείς με την σειρά μας τους γονείς. Άλλωστε για τα προβλήματα που κατά καιρούς  προβάλλαμε,   από την πλευρά των υπευθύνων ποτέ δεν δόθηκε η δέουσα προσοχή, αλλά υπήρχε πάντα μια ‘επιφανειακή’’ αντιμετώπιση και δίνονταν πρόχειρες λύσεις, (σας υπενθυμίζουμε την περίπτωση της λειτουργίας του πεζοφάναρου επί της οδού Ηρακλέους, για το οποίο όλες οι πλευρές δήλωναν ανεύθυνες να δώσουν λύση και τελικά λύθηκε από εμάς, με προσωπικές παρεμβάσεις σε υπαλλήλους του υπουργείου κλπ)

Το άλλο σοβαρότατο πρόβλημα, το οποίο μας έχει απασχολήσει τα τελευταία 5 χρόνια και αν και έχουμε κάνει δεκάδες παρεμβάσεις στον Δήμο, και το οποίο έχει γίνει ένα σύγχρονο ‘’γεφύρι της Άρτας’’, είναι η υπόθεση του εξωτερικού γυμναστηρίου (τέντα). Σας έχουμε κάνει πάρα πολλά έγραφα στο παρελθόν, ζητώντας σας να δώσετε βάση στην επισυναπτόμενη μελέτη, για την οποία οι σύλλογοι μερίμνησαν και πάλι με δική τους πρωτοβουλία να γίνει,, και στην οποία μελέτη αναφέρονται σοβαρότατες ελλείψεις στην στατικότητα (!!!!!!!!!!!!) της κατασκευής, που κατά την άποψη του υπογράφοντος μηχανικού, την καθιστούν επικίνδυνη για την  ασφάλεια των παιδιών. Αντί να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα με την απαραίτητη σοβαρότητα, επιλέξατε την εύκολη λύση της μετάθεσης των ευθυνών από υπηρεσία σε υπηρεσία, με αποτέλεσμα να μην δίνετε καμία Λύση στο πρόβλημα που όπως φαίνεται είναι ιδιαίτερα σοβαρό, και κυρίως γιατί αφορά τα παιδιά μας

Αξιότιμοι κύριοι
Ο σκοπός της παρέμβασής μας αυτής, δεν είναι σε καμία περίπτωση να ‘’συγκρουστούμε’’ με κανέναν. Απεναντίας, όλοι εμείς, πιστεύουμε ακράδαντα στην συνεργασία μεταξύ των φορέων, για ένα –όσο το δυνατόν μας επιτρέπουν οι δυνατότητές μας- καλύτερο σχολείο. Όμως η επί χρόνια αδιαφορία από την πλευρά των ‘’αρμοδίων’’ στην λύση , όχι προβλημάτων που έχουν να κάνουν με ‘’πολυτέλειες’’ στο σχολείο, αλλά με προβλήματα που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια των παιδιών μας, μας αναγκάζει να χρησιμοποιήσουμε αυτό το ύφος, που εκφράζεται μέσα από την παρέμβασή μας αυτή, σαν πρώτη ενέργεια, μιας σειράς άλλων ενεργειών που θα ακολουθήσουν από την πλευρά μας , αν και αυτή την φορά δεν δούμε ανταπόκριση στα αιτήματά μας. Άλλωστε θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας, ότι όσο καθυστερεί η λύση στα προβλήματα τόσο πιο δαπανηρή θα γίνει στο μέλλον. Ήδη,  π.χ. έχουν περάσει πάνω από 4χρόνια, από την αναφορά που σας κάναμε στο πρόβλημα του γυμναστηρίου, με αποτέλεσμα την επιδείνωση της κατάστασής του (και άρα οικονομικά πιο επιβαρυμένη επισκευή)

Στο παράρτημα που ακολουθεί, σας αποστέλλουμε μερικά μόνο από τα έγραφα που κατά ακιρούς σας έχουμε αποστείλει, ψηφίσματα μαθητών κλπ..

Αναμένοντας την γραπτή απάντησή σας, όπως προβλέπεται Αν οι υπηρεσίες του Δήμου μας, έχουν ελέγξει τα ανωτέρω και θεωρούν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα (π.χ. εξωτερικό γυμναστήριο-τέντα) παρακαλώ να μας αποστείλετε την βεβαίωση του υπογράφοντος μηχανικού

ΜΕ ΤΙΜΗ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ 2ου ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ      ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ                                                                                                         
  Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ            ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΒΕΖΥΡΤΖΟΓΛΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ 2ΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ           ΚΩΝΣΤ/ΝΟΣ ΚΑΛΛΙΝΤΕΡΗΣ                                                                                                       
       Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ          ΜΑΡΙΑ ΣΙΑΤΟΥ-ΓΑΛΑΖΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟΘΗΚΗ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Η φωτογραφία μου
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ, ΑΤΤΙΚΗ, Greece
e-mail: syl.gon.2ou.gymn@gmail.com