Διοικητικό Συμβούλιο 2019

Διοικητικό Συμβούλιο 2019-2021

Πρόεδρος : Νταλιακούρας Τίμος

Αντιπρόεδρος: Παπανικολάου Γεώργιος

Γεν. Γραμματέας: Λεκάκη Βασιλική

Ταμίας: Νταούρου Παρασκευή

Ειδ. Γραμματέας: Μίχου Μαρία

Μέλη: Πάνου Αθηνά


Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Η ΕΛΛΑΔΑ - ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ ΧΩΡΑ

Τελικά, παράγει κάτι η Ελλάδα?


Επειδή μερικοί από εμάς κουραστήκαμε να ακούμε την δήλωση ότι ‘η Ελλάδα δεν παράγει τίποτα ας ξεκαθαρίσουμε τι ακριβώς ισχύει. Βέβαια αν η ελληνική πολιτεία ήταν ακόμη πιο παραγωγική η Ελλάδα θα είχε πολύ περισσότερες πρωτιές στα προιόντα της και θα είχε βελτιώσει κατά πολύ τις εξαγωγές. Αλλά ακόμη και τώρα, οι Έλληνες δουλεύουν, παράγουν, και εξάγουν. Από την δημιουργία του Ελληνικού κράτους, τίποτα δεν έχει χαριστεί στους Έλληνες. Ούτε ακόμη και αυτή η γή, στην οποία είναι θαμμένα τα οστά των προγόνων μας. Ας ανοίξουμε λοιπόν τα μάτια μας για να δούμε πως η Ελλάδα είναι πρωτοπόρα σε:

1) Μαγνήσιο: Η Ελλάδα καλύπτει το 46% της συνολικής παραγωγής της δυτικής Ευρώπης.

2) Αλουμίνιο: Πριν μερικά χρόνια η Γαλλία μείωσε την παραγωγή της σε αλουμίνιο, και η Ελλάδα έγινε έτσι η πρώτη χώρα της Ευρώπης σε παραγωγή αλουμινίου, το οποίο χρησιμοποιείται σε χιλιάδες εφαρμογές.

3) Βωξίτης: Η Ελλάδα είναι η μεγαλύτερη παραγωγός χώρα σε ολόκληρη την Ευρωπαική ένωση. Ο βωξίτης χρησιμοποιείται στην αεροπορική βιομηχανία, ηλεκτρικές συσκευές, μεταλλικές κατασκευές κλπ.

4) Νικέλιο: Η Ελλάδα είναι η μοναδική Ευρωπαική χώρα, με κοιτάσματα νικελίου. Έχει τις μεγαλύτερες εγκαταστάσεις παραγωγής νικελίου στην Ευρωπαική ένωση, αλλά όπως συμβαίνει και με άλλα κοιτάσματα η επεξεργασία του δεν γίνεται στην Ελλάδα, αλλά στο εξωτερικό.

5)Ελαιόλαδο: Η Ελλάδα, κατέχει την 3η θέση στην παγκόσμια κατάταξη στην παραγωγή ελαιολάδου αρίστης ποιότητας (15% της παγκόσμιας παραγωγής, παράγεται στην Ελλάδα).

6) Saffron Crocus: Η Ελλάδα είναι η 3η χώρα στον κόσμο σε παραγωγή κρόκου (κυρίως στην περιοχή της Κοζάνης), αλλά οι περισσότεροι Έλληνες, δεν γνωρίζουν τι είναι ακριβώς ο κρόκος αυτός, και έτσι δεν τον χρησιμοποιούν στις τροφές τους.

7) Σπαράγγια: Η Ελλάδα είναι η 5η χώρα στον κόσμο σε εξαγωγές σπαραγγιών.

8) Βαμβάκι: Η Ελλάδα είναι η 7η χώρα στον κόσμο σε εξαγωγές βαμβακιού, και η 11η σε παραγωγή.

9) Τουρισμός: Η Ελλάδα κατέχει την 14η θέση στον κόσμο σε αφίξεις τουριστών (18.2 εκατομμύρια τον χρόνο)

10) Ναυτιλία: ΦΥΣΙΚΑ η Ελλάδα κατέχει την πρώτη θέση στην παγκόσμια εμπορική ναυτιλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟΘΗΚΗ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Η φωτογραφία μου
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ, ΑΤΤΙΚΗ, Greece
e-mail: syl.gon.2ou.gymn@gmail.com