Διοικητικό Συμβούλιο 2019

Διοικητικό Συμβούλιο 2019-2021

Πρόεδρος : Νταλιακούρας Τίμος

Αντιπρόεδρος: Παπανικολάου Γεώργιος

Γεν. Γραμματέας: Λεκάκη Βασιλική

Ταμίας: Νταούρου Παρασκευή

Ειδ. Γραμματέας: Μίχου Μαρία

Μέλη: Πάνου Αθηνά


Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

O ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Η ένωση συλλόγων του Δήμου Περιστερίου, κάλεσε όλα τα Δ.Σ. των συλλόγων γονέων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σε συνάντηση για να συζητήσουμε τα τρέχοντα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν σήμερα στα σχολεία μας. Στην συνάντηση παραβρέθηκαν από τον σύλλογο γονέων του 2ου Γυμνασίου Περιστερίου, ο πρόεδρος του ΔΣ κος Τάσος Ανδριανόπουλος, και το μέλος του ΔΣ και μέλος της σχολικής επιτροπής κος Αναστ. Μητσέας.
Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης, έλαβαν τον λόγο τόσο ο πρόεδρος της ένωσης κος Κουτσιμπογιώργος, όσο και ο Αντιπρόεδρος κος Χρήστος Γαβαλάς, και ο Γραμματέας κος Κώστας Λεμπέσης.
Από την πλευρά των συλλόγων. τον λόγο πήραν πολλοί γονείς, αλλά και μαθητές Λυκείων που παρευρίσκονταν στην συνεδρίαση.
Σχεδόν στο σύνολο όσων τοποθετήθηκαν , ακούστηκαν διαφορετικές απόψεις και προσεγγίσεις.
Ο πρόεδρος κος Κουτσιμπογιώργος αναφέρθηκε σε όλα σχεδόν τα προβλήματα των σχολείων μας, όπως το πρόβλημαμε τα βιβλία, την μειωμένη χρηματοδότηση, και την πιθανή ανάγκη ζήτησης επιπρόσθετης χρηματοδότησης από το υπουργείο παιδείας.
Ο Γραμματέας κος Λεμπέσης, χαρακτήρισε ''δίκαιο'' των αγώνα των μαθητών, και αναφέρθηκε στην βία που προσπαθούν τελευταία να επιβάλλουν στα παιδιά, με την  απειλή ασυνομίας, εισαγγελέα κλπ
Ο αντιπρόεδρος κος Χ. Γαβαλάς, σημείωσε πως αν δεν υπήρχαν οι καταλήψεις, σήμερα πιθανόν να μην συζητούσαμε καν τα θέματα της παιδείας, υπενθύμισε την  παύση λειτουργίας της βοηθητικής διδασκαλίας, και κάλεσε τόσο τους εκπαιδευτικούς, όσο και τον Δήμαρχο, να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.
Τέλος τον λόγο πήραν παιδιά από διάφορα λύκεια τησπόλης μας, οι οποίοι εξέθεσαν από την δική τους πλευρά το πρόβλημα, και κάλεσαν τους γονείς να σταθούν στο πλευρό τους.
Δεν ήταν λίγες οι φορές που ανέβηκαν οι τόνοι, αλλά αυτό ήταν αναμενόμενο΄λόγω της σοβαρότητας των θεμάτων.
Τέλος θα θέλαμε να αναφέρουμε την κομματικοποίηση που κάποιοι επέδειξαν μέσα στην συνεδρίαση αυτή, και (παρ'όλο που κάποιοι ομιλητές είπαν πως η κομματικοποίηση είναι τρόπος ζωής άρα δεν πρέπει να μένει ''υποκριτικά'' κρυφή) να πούμε, πως άποψη του συλλόγου μας είναι πως οι σύλλογοι γονέων πρέπει να δρουν με αποκλειστικό γνώμονα το καλό των παιδιών, και πως δεν πρέπει μέσα από αυτούς, κάποιοι να προσπαθούν να πραγματοποιήσουν προσωπικές φιλοδοξίες η να κάνουν προπαγάνδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟΘΗΚΗ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Η φωτογραφία μου
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ, ΑΤΤΙΚΗ, Greece
e-mail: syl.gon.2ou.gymn@gmail.com